Ulkoinen tietosuojailmoitus

(A) Tämä ilmoitus

Yhteenveto – Tämä ilmoitus
Tässä ilmoituksessa selitetään, kuinka käsittelemme henkilötietoja. Tätä ilmoitusta saatetaan muokata tai päivittää ajoittain, joten tarkista se säännöllisesti päivitysten varalta.

Tämä ilmoitus julkaistaan jokaisen alla olevassa osassa (Q) mainitun kontrollerientiteetin toimesta (yhteisesti, "Nobia", "me", "meitä" ja "meidän") ja osoitetaan niille organisaatiomme ulkopuolisille yksilöille, joiden kanssa olemme tekemisissä, mukaan lukien asiakkaat, sivustoillamme vierailevat, sovellustemme käyttäjät, muut tuotteidemme ja palveluidemme käyttäjät ja tiloissamme vierailevat (yhteisesti, "sinä"). Tässä ilmoituksessa käytettyjen termien määritelmät selitetään osassa (R) alla.

Tätä ilmoitusta voidaan muokata tai päivittää ajoittain heijastamaan henkilötietojen käsittelykäytännöissämme tapahtuvia muutoksia tai sovellettavan lain muutoksia. Suosittelemme, että luet tämän ilmoituksen huolellisesti ja palaat tälle sivulle säännöllisesti tarkastaaksesi muutokset, joita saatamme tehdä tämän ilmoituksen ehtojen mukaisesti.


(B) Henkilötietojen kerääminen

Yhteenveto - Henkilötietojen kerääminen
Keräämme ja hankimme henkilötietoja seuraavasti: kun kyseiset tiedot toimitetaan meille (esim. kun otat meihin yhteyttä), kanssasi solmimamme liikesuhteen kestäessä (esim. jos teet ostoksen), kun teet henkilötiedoista julkisia (esim. jos lähetät meistä julkisen viestin sosiaalisessa mediassa), kun lataat, asennat tai käytät jotakin sovellustamme kun käyt sivustoillamme, kun rekisteröidyt käyttääksesi jotakin sivustoistamme, sovelluksistamme, tuotteistamme tai palveluistamme, tai kun liikut jonkin kolmannen osapuolen sisällön tai mainostuksen sivustolla tai sovelluksessa. Saatamme myös saada henkilötietoja sinusta kolmansilta osapuolilta (esim. lain täytäntöönpanoviranomaisilta).

Henkilötietojen kerääminen: Keräämme ja hankimme henkilötietoja sinusta seuraavista lähteistä:

  • Meille toimitetut tiedot: Hankimme henkilötietoja, kun ne toimitetaan meille (esim. kun otat meihin yhteyttä sähköpostin tai puhelimen ja jonkin muun kanavan kautta, tai kun annat meille käyntikorttisi tai lähetät työhakemuksen).
  • Suhdetta koskevat tiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja liikesuhteessamme sinuun normaaliin tapaan (esim. tarjoamme sinulle tai työntekijällesi palvelun).
  • Tiedot, jotka teet julkisiksi: Keräämme ja hankimme henkilötietoja, jotka selvästi itse julkistat, myös sosiaalisen median kautta (esim. saatamme esimerkiksi kerätä tietoja sosiaalisen median profiilista, jos teet meistä julkisen postituksen).
  • Sovellustiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja, kun lataat tai käytät jotakin sovelluksistamme.
  • Sivuston tiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja, kun vierailet jollakin sivustoistamme tai käytät sivustolla tai sivuston kautta käytettävissä olevia ominaisuuksia tai resursseja.
  • Rekisteröintitiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja, kun käytät tai rekisteröidyt käyttääksesi jotakin sivustoistamme, sovelluksistamme, tuotteistamme tai palveluistamme.
  • Sisältö ja mainostustiedot: Jos toimit vuorovaikutuksessa jonkin kolmannen osapuolen sisällön tai mainostuksen kanssa sivustolla tai sovelluksessa (mukaan lukien kolmannen osapuolen lisäohjelmat ja evästeet), saamme henkilötiedot asianmukaiselta kyseisen sisällön tai mainostuksen ulkopuoliselta tarjoajalta.
  • Kolmannen osapuolen tiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja kolmansilta osapuolilta, jotka tarjoavat ne meille (esim. luottotietolaitokset, lain täytäntöönpanoviranomaiset, jne.).


(C) Henkilötietojen luonti

Yhteenveto - Henkilötietojen luonti
Me luomme sinusta henkilötietoja (esim. tietueet vuorovaikutuksesta kanssamme).

Me myös luomme henkilötietoja sinusta määrätyissä olosuhteissa, kuten tiedot vuorovaikutuksestasi kanssamme, ja ostohistoriaasi koskevat tiedot.


(D) Käsittelemiemme henkilötietojen luokat

Yhteenveto - Käsittelemiemme henkilötietojen luokat
Me käsittelemme henkilötietojasi (esim. nimesi), väestötiedot (esim. ikäsi), yhteystiedot (esim. osoitteesi), tietueet suostumuksistasi, ostotiedot, maksutiedot (esim. laskutusosoitteesi), tiedot sivustoistamme ja sovelluksistamme (esim. käyttämäsi laitteen tyyppi), työnantajasi (silloin kun se on relevanttia), tiedot sisältömme käytöstä, ja kaikki näkemykset ja mielipiteet, jotka toimitat meille.

Käsittelemme seuraavia henkilötietojen luokkia sinusta:

  • Henkilökohtaiset tiedot: annetut nimet, käytetty nimi ja valokuva
  • Väestötiedot: sukupuoli, kansallisuus, tervehdys, nimike ja valitut kielet
  • Yhteystiedot: kirjeenvaihto-osoite, toimitusosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, tiedot henkilökohtaisista avustajista (silloin kun sovellettavissa), Messengerin yhteystiedot, verkkoviestitystä koskevat tiedot ja sosiaalista mediaa koskevat tiedot.
  • Suostumusta koskevat tiedot: tietueet kaikista antamistasi suostumuksista ja niiden päivämääristä ja kellonajoista, suostumuksen tapa ja siihen liittyvät tiedot (esim. suostumuksen aihealue).
  • Ostotiedot: tietueet ostoista ja hinnoista, vastaanottajan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä asennusohjeet. 
  • Maksutiedot: laskutustiedot, maksutiedot, laskutusosoite, maksutapa, maksumäärä, maksupäivä ja šekkitiedot.
  • Sivustojamme ja sovelluksiamme koskevat tiedot: laitteen tyyppi, käyttöjärjestelmä, selaimen tyyppi, selainasetukset, IP-osoite, kieliasetukset, päivämäärät ja ajat, jolloin sivustolle on otettu yhteys, sovelluksen käyttötilastot, sovellusasetukset, päivämäärät ja ajat, jolloin sovellukseen on otettu yhteys, sijaintipaikkatiedot ja muut tekniset tietoliikennettä koskevat tiedot (jotkut niistä saattavat olla henkilötietoja), käyttäjätunnus, salasana, tietoturvan kirjautumistiedot, käyttötiedot, kootut tilastolliset tiedot.
  • Työnantajaa koskevat tiedot: kun olet meihin yhteydessä kolmannen tahon työntekijän ominaisuudessa, työnantajasi nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sikäli kuin se on relevanttia.
  • Sisältöä ja mainostusta koskevat tiedot: tiedot verkkomainostuksemme ja sisältömme käytöstä sinulle näytettävillä sivuilla tai sovellusnäytöillä, tai liikehdintäsi kyseisen sisällön tai mainosten alueilla (esim. hiiren liikuttaminen kohteiden päällä, hiiren napsautukset, kaikki lomakkeet, joita täytät kokonaan tai osittain) ja kaikki kosketusnäytön kautta tapahtuva vuorovaikutus.
  • Näkemykset ja mielipiteet: kaikki tarjoamasi palaute.


(E) Arkaluonteiset henkilötiedot

Yhteenveto – Arkaluonteiset henkilötiedot
Emme etsi arkaluonteisia henkilötietoja kerätäksemme tai muuten käsitelläksemme niitä. Kun meidän täytyy käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja lailliseen tarkoitukseen, teemme niin sovellettavan lain mukaisesti.

Emme etsi arkaluonteisia henkilötietoja kerätäksemme tai muuten käsitelläksemme niitä normaalin liiketoimintamme puitteissa. Kun arkaluonteisia henkilötietojasi täytyy käsitellä jostain syystä, teemme niin jollakin seuraavista laillisista perusteista:

  • Sovellettavien lakien noudattaminen: Saatamme käsitellä arkaluonteisia henkilötietojasi, kun sovellettava laki tätä vaatii tai sen sallii (esim. noudattaaksemme diversiteettiä koskevia raportointivelvollisuuksia),
  • Rikoksen havaitseminen ja ehkäiseminen: Saatamme käsitellä arkaluonteisia henkilötietojasi, kun tämä on tarpeen rikoksen havaitsemisen tai ehkäisyn kannalta (esim. petoksen ehkäisy),
  • Laillisten oikeuksien perusteleminen, esittäminen ja puolustaminen: Saatamme käsitellä arkaluonteisia henkilötietojasi, kun tämä tapahtuu laillisten oikeuksien perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, tai
  • Suostumus: Saatamme käsitellä arkaluonteisia henkilötietojasi, kun olemme sovellettavan lain mukaisesti hankkineet nimenomaisen etukäteissuostumuksen sinulta arkaluonteisten henkilötietojesi käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn - sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeen tai pakollista millään tavalla).

Jos toimitat meille arkaluonteisia henkilötietojasi, sinun täytyy varmistua, että sinun on laillista luovuttaa tällaisia tietoja meille, ja sinun on varmistettava, että voimassa olevat lailliset perusteet koskevat kyseisten arkaluonteisten tietojen käsittelyä.


(F) Käsittelyn tarkoitukset ja lailliset perusteet

Yhteenveto - Käsittelyn tarkoitukset ja lailliset perusteet
Käsittelemme henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten: tarjotaksemme sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palvelujemme käyttöä sinulle, liiketoimintamme harjoittamiseen, viestintään kanssasi, IT-järjestelmiemme hallintaan, terveyteen ja turvallisuuteen, rahoitusjohtamiseen, kyselyiden suorittamiseen, tilojemme ja järjestelmiemme turvallisuuden varmistamiseen, tutkimusten tekemiseen tarvittaessa, sovellettavan lain noudattamiseen, sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen, petoksen ehkäisyyn ja rekrytointiin ja työhakemuksiin.

Suoritamme tällaista henkilötietojen käsittelyä sovellettavan lain alaisena ja laillisin perusteiden seuraaviin tarkoituksiin:

Käsittelytoiminto Käsittelyn lailliset perusteet
Sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme toimittaminen: sivustojemme, sovellustemme ja tuotteidemme tai palvelujemme tarjoaminen; mainosmateriaalin tarjoaminen pyydettäessä; ja kyseisiin sivustoihin, sovelluksiin, tuotteisiin tai palveluihin liittyvä viestintä kanssasi.
  • Käsittely on tarpeellista kaikkien sopimusten yhteydessä, jotka olet solminut kanssamme tai ryhtyäksesi toimenpiteisiin ennen sopimuksen solmimista kanssamme, tai
  • meillä on laillinen intressi käsittelyn suorittamiseen palveluidemme tarjoamiseksi (siinä määrin kuin sinun intressisi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle), tai
  • olemme hankkineet sinulta etukäteen suostumuksen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn – sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeellista tai pakollista jollakin tavalla).
Liiketoimintamme harjoittaminen: sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme ylläpito ja hallinta; sisällön tarjoaminen sinulle; mainostietojen ja muiden tietojen esittäminen sinulle; viestintä ja vuorovaikutus kanssasi sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme tai palveluidemme kautta; ja sivustoihimme, sovelluksiimme, tuotteisiimme tai palveluihimme tehdyistä muutoksista ilmoittaminen.
  • Käsittely on tarpeellista kaikkien sopimusten yhteydessä , jotka olet solminut kanssamme tai ryhtyäksesi toimenpiteisiin ennen sopimuksen solmimista kanssamme, tai
  • meillä on laillinen intressi käsittelyn suorittamiseen sivustojemme, sovaellustemme, tuotteidemme tai palveluidemme tarjoamiseksi (siinä määrin kuin sinun intressisi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle), tai
  • olemme hankkineet sinulta etukäteen suostumuksen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn – sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeellista tai pakollista jollakin tavalla).
Viestintä ja markkinointi: viestintä kanssasi minkä tahansa kanavan kautta (mukaan lukien sähköposti, puhelin, tekstiviesti, sosiaalinen media, posti tai henkilökohtainen kontakti), uutiset ja muut tiedot, joista saatat olla kiinnostunut, aina etukäteissuostumuksen alaisena siinä määrin kuin tätä vaaditaan sovellettavan lain mukaisesti, yhteystietojesi ylläpito sikäli kuin se on aiheellista, ja etukäteissuostumuksesi hankinta tarvittaessa.
  • Käsittely on tarpeellista kaikkien sopimusten yhteydessä , jotka olet solminut kanssamme tai ryhtyäksesi toimenpiteisiin ennen sopimuksen solmimista kanssamme, tai
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely voidaksemme ottaa sinuun yhteyttä, aina sovellettavan lain alaisena (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle), tai
  • olemme hankkineet sinulta etukäteen suostumuksen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn liittyen – sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeellista tai pakollista jollakin tavalla).
IT-järjestelmien hallinta: viestintä-, IT- ja tietoturvajärjestelmiemme hallinta ja harjoittaminen, ja tällaisten järjestelmien tarkistukset (mukaan lukien tietoturva-auditointi) ja valvonta.
  • Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi, tai
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely viestintä- ja IT-järjestelmien hallintaa ja ylläpitoa varten (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle).
Terveys ja turvallisuus: terveyden ja turvallisuuden arviointi ja tietueiden ylläpito; turvallisen ja tietosuojatun ympäristön tarjoaminen tiloissamme; ja asianmukaisten laillisten velvoitteiden noudatus.
  • Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi, tai
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely käytäntöjemme ja sovellettavien lakien rikkomusten havaitsemiseksi ja niiltä suojautumiseksi (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen suojatun intressimme edelle).
  • Käsittely on tarpeen yksilön elintärkeiden intressien suojaamiseksi.
Rahoitushallinta: myynti, rahoitus, yrityksen tarkistus ja toimittajahallinta.
  • Käsittely on välttämätöntä laillisen velvoitteen noudattamiseksi; tai
  • Meillä on laillinen intressi käsittelyn suorittamiseen liiketoimintamme taloudellisten asioiden hallitsemiseksi ja ylläpitämiseksi (siinä määrin kuin sinun intressisi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle), tai
  • olemme hankkineet sinulta etukäteen suostumuksen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn – sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeellista tai pakollista jollakin tavalla).
Kyselyt: vuorovaikutus kanssasi sillä tarkoituksella, että saamme tietää sivustoihimme, sovelluksiimme, tuotteisiimme tai palveluihimme liittyviä mielipiteitäsi.
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely kyselyiden, tyytyväisyystutkimusten ja markkinatutkimusten suorittamiseksi (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle), tai
  • olemme hankkineet sinulta etukäteen suostumuksen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn – sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeellista tai pakollista jollakin tavalla).
Turvallisuus: tilojemme fyysinen turvallisuus (mukaan lukien tiedot vierailuista tiloissamme), CCTV-nauhoitukset ja elektroninen turvallisuus (mukaan lukien kirjautumistiedot ja käyttöoikeustiedot).
  • Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi, tai
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely liiketoimintamme ja tilojemme fyysisen ja elektronisen turvallisuuden varmistamiseksi (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle).
Tutkimukset: käytäntöjemme ja rikosten havaitseminen, tutkinta ja ehkäiseminen sovellettavan lain mukaisesti.
  • Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi, tai
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely käytäntöjemme ja sovellettavien lakien rikkomusten havaitsemiseksi ja estämiseksi (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle).
Oikeudenkäynnit: laillisten oikeuksien perustelemiseksi, esittämiseksi ja puolustamiseksi.
  • Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi, tai
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely laillisten oikeuksien perustelemiseksi, esittämiseksi ja puolustamiseksi (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle).
Lain noudattaminen: laillisten ja säädöksellisten velvoitteidemme noudattaminen sovellettavan lain mukaisesti.
  • Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi, tai
Sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme kehittäminen: ongelmien tunnistaminen sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme piirissä; sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme parannusten suunnittelu; ja uusien sivustojen, sovellusten, tuotteiden tai palveluiden luominen.
  • Meillä on laillinen intressi käsittelyn suorittamiseen sivustojemme, sovellustemme, tuoteidemme tai palveluidemme kehittämiseksi (siinä määrin kuin sinun intressisi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle), tai
  • olemme hankkineet sinulta etukäteen suostumuksen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn – sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeellista tai pakollista jollakin tavalla).
Petoksen ehkäisy: petoksen havainto, estäminen ja tutkiminen.
  • Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi (erityisesti sovellettavan työvoimalain mukaisesti), tai
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely petoksien havaitsemiseen ja niiden estämiseksi (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle).
Rekrytointi ja työhakemukset: rekrytointitoiminta, työpaikkojen mainostaminen, haastatteluun liittyvät toiminnot, hakijan työpaikan soveltuvuusanalyysi, tiedot palkkauspäätöksistä, tarjouksen tiedot ja hyväksyntätiedot.
  • Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi (erityisesti sovellettavan työvoimalain mukaisesti), tai
  • Meillä on laillinen intressi suorittaa käsittely rekrytointitoimintoíhin ja työhakemusten käsittelyyn (siinä määrin kun sinun intressisi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen laillisen intressimme edelle), tai
  • olemme hankkineet sinulta etukäteen suostumuksen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn – sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeellista tai pakollista jollakin tavalla).


(G) Henkilötietojen luovuttaminen ulkopuolisille tahoille

Yhteenveto - Henkilötietojen luovuttaminen ulkopuolisille tahoille
Luovutamme henkilötietoja laillisille ja valvontaviranomaisille, ulkoisille neuvonantajillemme, käsittelijöillemme, kaikille osapuolille tarvittaessa laillisen oikeudenkäynnin yhteydessä, kaikille osapuolille tarvittaessa rikosten tutkimiseen, havaitsemiseen tai ehkäisemiseen, liiketoimintamme ostajalle, ja ulkopuolisille tahoille, jotka tarjoavat sivustoillamme tai sovelluksissamme käytettävää mainostusta, lisäosia tai sisältöä.

Luovutamme henkilötietoja muille Nobia konsernin sisäisille entiteeteille laillisia liiketoimintatarkoituksia varten ja sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme ylläpitämiseksi voidaksemme tarjota niitä sinulle sovellettavan lain mukaisesti. Lisäksi luovutamme henkilötietojasi

  • sinulle, ja tarvittaessa nimittämillesi edustajille,
  • lakia edustaville ja valvontaviranomaisille pyydettäessä tai ilmoittaaksemme lain tai säädöksen todellisesta tai epäillystä rikkomuksesta,
  • kirjanpitäjille, tilintarkastajille, lakimiehille ja muille ulkopuolisille neuvonantajille Nobia, sitovien sopimuksellisten vaitiolovelvollisuuksien alaisena, 
  • kolmannen osapuolen käsittelijöille (kuten maksupalveluiden tarjoajat, kuljetusyritykset, jne.) kaikkialla maailmassa alla olevassa osiossa (G) esitettyjen vaatimusten mukaisesti,
  • kaikille asianmukaisille osapuolille, lain täytäntöönpanoviranomaisille tai oikeudelle siinä määrin kuin se on tarpeellista laillisten oikeuksien perustelemiseksi, esittämiseksi ja puolustamiseksi,
  • kaikille asianmukaisille osapuolille rikosten ehkäisemiseksi, tutkimiseksi, havaitsemiseksi tai rikosoikeudellisten seuraamusten toteuttamiseksi,
  • kaikille ulkopuolisten tahojen ostajille, jos myymme tai siirrämme kaikki tai jonkin merkittävän osan liiketoiminnasta tai omaisuusvaroista (mukaan lukien uudelleenorganisointi, hajottaminen tai likvidointi), ja
  • kaikille asianmukaisille ulkopuolisille palveluntarjoajille, kun sivustoillamme ja sovelluksissamme käytetään ulkoisen tahon mainostusta, lisäosia tai sisältöä. Jos päätät käyttää näitä mainostuksia, lisäosia tai sisältöä, henkilötietojasi saatetaan jakaa ulkopuolisen palveluntarjoajan kanssa. Suosittelemme, että tutustut kyseisen ulkopuolisen tahon tietosuojakäytäntöön ennen kuin toimit vuorovaikutuksessa sen mainostuksen, lisäosien tai sisällön kanssa.

Jos annamme ulkopuoliselle käsittelijälle henkilötietojesi käsittelyn, käsittelijä on sitovien sopimuksellisten velvollisuuksien alainen seuraavasti: (i) se voi käsitellä henkilötietojasi vain etukäteen antamiamme kirjallisten ohjeiden mukaisesti ja (ii) sen täytyy ryhtyä toimenpiteisiin henkilötietojen tietoturvan suojaamiseksi ja myös sovellettavan lain muiden vaatimusten mukaisesti.


(H) Henkilötietojen kansainväliset siirrot

Yhteenveto – Henkilötietojen kansainväliset siirrot
Siirrämme henkilökohtaisia tietoja vastaanottajille muissa maissa. Kun siirrämme henkilötietoja ETA:sta ETA:n ulkopuolella olevalle vastaanottajalle, joka ei ole riittävän tuomiovallan piirissä, teemme tämän EU-US Privacy Shield -järjestelyn mukaisesti.

Liiketoimintamme kansainvälisen luonteen vuoksi siirrämme henkilötiedot Nobia-konsernin sisällä ja kolmansille osapuolille edellä esitetyn osion (G) sekä tässä ilmoituksessa määriteltyjen tarkoitusten mukaisesti. Tästä syystä siirrämme henkilötiedot muihin maihin, joilla saattaa olla erilaiset lait ja tietosuojan noudattamista koskevat vaatimukset kuin ne, joita sovelletaan maassa, jossa olet.

Kun siirrämme henkilötietoja ETA:sta ETA:n ulkopuolella olevalle vastaanottajalle, joka ei ole riittävän tuomiovallan piirissä, teemme tämän EU-US Privacy Shield -järjestelyn mukaisesti. Sinulla on oikeus pyytää kopiota EU-US Privacy Shield -sertifikaatiostamme alla osiossa (Q) esitettyjen yhteystietojen kautta.

Huomaa, että kun siirrät henkilötietoja suoraan Nobia ETA:n ulkopuolella olevaan entiteettiin, emme ole vastuussa kyseisestä henkilötietojen siirrosta. Käsittelemme tästä huolimatta henkilötietosi siitä hetkestä, jolloin saamme kyseiset tiedot, tämän ilmoituksen ehtojen mukaisesti.


(I) Tietojen turvallisuus

Yhteenveto – Tietojen turvallisuus
Toteutamme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia tietoturvatoimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi. Varmista, että kaikki meille toimittamasi henkilötiedot lähetetään turvallisesti.

Me olemme toteuttaneet asianmukaiset tekniset ja organisatoriset menettelytavat, joiden tarkoituksena on suojata henkilötietojasi tahattomalta tai laittomalta tuhoamiselta, menettämiseltä, muutoksilta, luvattomalta luovuttamiselta, luvattomalta käytöltä ja muilta laittomilta tai luvattomilta käsittelymuodoilta sovellettavan lain mukaisesti.

Koska internet on avoin järjestelmä, tietojen lähettäminen internetin kautta ei ole täysin turvallista. Vaikka toteutamme kaikki kohtuulliset menettelytavat suojataksemme henkilötietojasi, emme voi taata meille internetin välityksellä lähetettyjen tietojesi tietoturvaa – kaikki tällainen lähettäminen on omalla vastuulla, ja velvollisuutesi on varmistaa, että kaikki meille toimittamasi henkilötiedot lähetetään turvallisesti.


(J) Tietojen oikeellisuus

Yhteenveto – Tietojen oikeellisuus
Ryhdymme kaikkiin kohtuulisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietosi pidetään oikeina ja ajan tasalla ja poistetaan tai oikaistaan, jos meille tiedotetaan epätarkkuuksista.

Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että

  • käsittelemämme henkilötietosi ovat oikeita ja päivitetään tarpeen mukaan, ja
  • kaikki käsittelemämme epätarkat henkilötietosi (ottaen huomioon se, mitä varten ne käsiteltiin) poistetaan tai oikaistaan viivytyksettä.

Saatamme ajoittain pyytää sinua vahvistamaan henkilötietojesi oikeellisuuden.


(K) Tietojen minimisointi

Yhteenveto – Tietojen minimisointi
Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin rajoittaaksemme henkilötietojesi käsittelyä vain tarpeelliseen määrään.

Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että käsittelemämme henkilötietosi rajoitetaan sellaisiin henkilötietoihin, jotka ovat kohtuullisesti tarpeen tässä ilmoituksessa esitettyjen tarkoitusten mukaisesti.


(L) Tietojen säilytys

Yhteenveto – Tietojen säilytys
Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietosi säilytetään vain niin kauan kuin niitä tarvitaan laillisen tarkoituksen vuoksi.

Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietosi käsitellään vain minimiajan, joka on tarpeen tässä ilmoituksessa määritettyihin tarkoituksiin. Ehdot henkilötietojesi säilyttämisajan määrittämisestä ovat seuraavat:

(1) säilytämme henkilötiedot muodossa, josta henkilöllisyys voidaan tunnistaa vain niin kauan kuin:
(a) meillä on jatkuva liikesuhde kanssasi (esim. kun olet palveluidemme käyttäjä tai laillisesti postituslistallamme etkä ole kieltäytynyt postin vastaanottamisesta), tai
(b) henkilötietojasi tarvitaan tässä ilmoituksessa määritettyihin laillisiin tarkoituksiin (esim. kun henkilötietosi sisältyvät sopimukseen meidän ja työnantajasi välillä, ja meillä on laillinen intressi käsitellä kyseisiä tietoja liiketoimintamme harjoittamiseksi ja velvollisuuksiemme täyttämiseksi kyseisen sopimuksen alaisena, tai meillä on laillinen velvollisuus säilyttää henkilötietosi),

lisäksi:
(2) seuraavan ajan
(a) sovellettavan lain mukaisen rajoitusjakson ajan (esim. aika, jona henkilö voi esittää henkilötietoihisi liittyvän laillisen kanteen meitä vastaan tai jossa henkilötietosi ovat merkitykselliset), ja
(b) lisäksi kahden (2) kuukauden ajan kyseisen rajoitusajan jälkeen (niin että jos henkilö esittää laillisen kanteen rajoitusjakson lopussa, meillä on vielä kohtuullinen aika tunnistaa kaikki kyseisen vaateen kannalta merkitykselliset henkilötiedot),

ja:
(3) lisäksi, jos aiheellisia laillisia kanteita nostetaan, käsittelemme henkilötietoja ylimääräisen ajanjakson verran, joka on tarpeellista kyseisen kanteen takia.


Kappaleissa (2)(a) ja (2)(b) edellä esitettyjen jaksojen aikana rajoitamme henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä tietojen säilyttämiseen ja niiden tietoturvan ylläpitoon, paitsi jos kyseisiä tietoja tarvitaan nähtäviksi laillisiin vaateisiin tai sovellettavan lain mukaiseen velvollisuuteen.

Kun edellä kappaleissa (1), (2) ja (3) mainitut ajanjaksot ovat päättyneet sovellettavissa määrin, toimimme seuraavasti:

  • joko poistamme tai tuhoamme merkitykselliset henkilötiedot, tai
  • teemme merkitykselliset henkilötiedot nimettömiksi.


(M) Lailliset oikeutesi

Yhteenveto – Lailliset oikeutesi
Sinulla saattaa olla erilaisia oikeuksia sovellettavan lain mukaisesti, kuten oikeutesi olla toimittamatta meille henkilötietojasi, oikeus päästä henkilötietoihisi, oikeus pyytää virheiden korjausta, oikeus pyytää poistoa tai käsittelyn rajoittamista, oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, oikeus saada henkilötietosi siirretyksi toiselle kontrollerille, oikeus peruuttaa suostumus ja oikeus tehdä kantelu tietosuojaviranomaisille. Joissakin tapauksissa on tarpeellista toimittaa todiste henkilöllisyydestäsi ennen kuin näitä oikeuksia voidaan noudattaa.

Sinulla saattaa myös olla sovellettavan lain alaisena seuraavat oikeudet asianmukaisten henkilötietojesi käsittelyyn:

  • oikeus olla toimittamatta meille henkilötietojasi (huomaa kuitenkin, että emme voi tarjota sinulle täyttä hyötyä sivustoistamme, sovelluksistamme, tuotteistamme ja palveluistamme, jos et toimita meille henkilötietojasi – emme ehkä esim. pysty käsittelemään pyyntöjäsi ilman tarpeellisia tietoja),
  • oikeus pyytää pääsyä relevantteihin henkilötietoihisi tai pyytää niistä kopiota yhdessä kyseisten relevanttien henkilötietojen luonnetta, käsittelyä ja luovuttamista koskevien tietojen kanssa,
  • Oikeus pyytää relevanttien henkilötietojesi epätarkkuuksien oikaisua,
  • oikeus pyytää laillisin perustein:
    o asianmukaisten merkityksellisten henkilötietojesi poistoa, tai
    o asianmukaisten merkityksellisten henkilötietojesi käsittelyn rajoitusta,
  • oikeus saada määrätyt asianmukaiset henkilötiedot siirrettäväksi toiselle kontrollerille jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneella luettavassa muodossa sovellettavassa määrin,
  • Kun käsittelemme merkityksellisiä henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, oikeus peruuttaa kyseinen suostumus (ottamalla huomioon, että kyseinen peruuttaminen ei vaikuta sellaisen käsittelyn laillisuuteen, joka on suoritettu ennen päivämäärää, jolloin saimme ilmoituksen peruutuksesta, eikä se estä henkilötietojesi käsittelyä muiden käytettävissä olevin laillisin perustein), ja
  • oikeus tehdä kanteluita relevanttien henkilötietojesi käsittelystä tietosuojaviranomaiselle (erityisesti sen EU:n jäsenvaltion tietosuojaviranomaiselle, jossa asut tai jossa olet töissä tai jossa väitetty rikkomus esiintyi, tai nämä kaikki, mikäli sovellettavissa).

Sinulla saattaa myös olla sovellettavan lain alaisena seuraavat lisäoikeudet, jotka liittyvät relevanttien henkilötietojesi käsittelyyn:

  • oikeus vastustaa määrätyn tilanteesi perusteella tiettyjen henkilötietojesi käsittelyä puolestasi, ja
  • oikeus vastustaa tiettyjen henkilötietojesi käsittelyä toimestamme tai puolestasi suoramarkkinointitarkoituksiin.

Tämä ei vaikuta lakisääteisiin oikeuksiisi.

Jos haluat harjoittaa yhtä tai useampaa näistä oikeuksista tai esittää näihin oikeuksiin tai muuhun tämän ilmoituksen säännökseen liittyviä kysymyksiä, tee se alla olevassa osassa (Q) esitettyjen yhteystietojen kautta. Huomaa, että

  • joissakin tapauksissa on tarpeellista toimittaa todiste henkilöllisyydestäsi ennen kuin voimme ottaa nämä oikeudet käyttöön, ja
  • jos pyyntösi vaatii lisäfaktojen esittämistä (esim. jos joudutaan päättämään, onko joku käsittely sovellettavan lain mukainen), tutkimme pyyntösi mahdollisimman lyhyen ajan kuluessa ennen kuin päätämme, mihin toimenpiteeseen on syytä ryhtyä.


(N) Evästeet ja vastaavat teknologiat

Yhteenveto - Evästeet ja vastaavat teknologiat
Käsittelemme henkilötietoja evästeiden ja vastaavien teknologioiden kautta. Katso lisätietoja Henkilötiedot ja evästeet.

Kun vierailet sivustolla tai käytät sovellusta, me panemme tavallisesti evästeitä laitteeseesi tai luemme jo laitteellasi olevia evästeitä, aina kuitenkin sinulta ensin hankitun suostumuksen mukaan, kun sitä vaaditaan sovellettavan lain mukaisesti. Käytämme evästeitä kirjataksemme tietoja laitteestasi, selaimestasi ja joissakin tapauksissa mieltymyksistäsi ja selailutavoistasi. Käsittelemme henkilötietojasi evästeiden ja vastaavien teknologioiden kautta Henkilötiedot ja evästeet.


(O) Käyttöehdot

Yhteenveto - Yleiset käyttöehdot
Käyttöehtomme ohjaavat kaikkea sivustojemme, sovellustemme ja palveluidemme käyttöä.

Kaikki sivustojemme, sovellustemme ja palveluidemme käyttö on käyttöehtojemme alaista Käyttöehtomme. Suosittelemme, että tarkastat käyttöehtomme säännöllisesti kakkien ajoittain mahdollisesti tekemiemme muutosten varalta.


(P) Suoramarkkinointi

Yhteenveto – Suoramarkkinointi
Käsittelemme henkilötietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä sivustoja, sovelluksia, tuotteita tai palveluita koskevien tietojen tarjoamiseksi, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Voit lopettaa viestien vastaanottamisen maksutta milloin tahansa.

Käsittelemme henkilötietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä sähköpostin, puhelimen, suoran postin tai muun viestintäkanavan kautta tarjotaksemme sinua mahdollisesti kiinnostavia tietoja sivustoista, sovelluksista, tuotteista tai palveluista. Jos tarjoamme sinulle sivustoja, sovelluksia, tuotteita tai palveluita, saatamme lähettää sinulle tietoja sivustoistamme, sovelluksistamme, tuotteistamme, palveluistamme, tulevista kampanjoistamme tai muita sellaisia tietoja, jotka saattavat kiinnostaa sinua, käyttämällä meille antamiasi yhteystietoja, aina hankkimalla etukäteissuostumuksesi siinä määrin kuin tämä vaaditaan sovellettavan lain puitteissa.

Voit peruuttaa markkinointiviestien vastaanottamisen milloin tahansa napsauttamalla yksinkertaisesti jokaisen lähettämämme markkinointiviestin sisältämää peruutuslinkkiä. Kun olet peruuttanut viestien vastaanottamisen, emme lähetä sinulle markkinointiviestejä, mutta joissakin olosuhteissa otamme sinuun edelleen yhteyttä pyytämiesi sivustojen, sovellusten, tuotteiden tai palvelujen tarkoituksen vaatimalla tavalla.


(Q) Kontrollereiden tiedot

Yhteenveto – Kontrollereiden tiedot
Useat entiteetit Nobia toimivat kontrollerina tämän tietosuojailmoituksen mukaisissa tarkoituksissa.

Tälle ilmoitukselle relevantit kontrollerit ovat:

Lars Bo Andersen, persondata@nobia.dk


(R) Määritelmät

  • "Sovellus" tarkoittaa kaikkia sovelluksia, jotka olemme tarjonneet käytettäväksi (mukaan lukien tilanteet, joissa tarjoamme tällaiset sovellukset käytettäviksi ulkopuolisten tahojen ostos- tai markkinapaikkojen tai muiden keinojen kautta).
  • "Riittävä tuomiovalta" tarkoittaa tuomiovaltaa, jonka Euroopan komissio on muodollisesti nimennyt tarjoavan riittävän henkilötietojen suojaustason.
  • "Eväste" tarkoittaa pientä tiedostoa, joka asetetaan laitteellesi, kun vierailet verkkosivustolla (mukaan lukien sivustomme). Tässä ilmoituksessa viittaus "evästeeseen" sisältää analogiset teknologiat, kuten verkkojäljitteet ja läpinäkyvät GIF-tiedostot.
  • "Kontrolleri" tarkoittaa entiteettiä, joka päättää kuinka ja miksi henkilötietoja käsitellään. Monissa tuomiovalloissa kontrollerilla on ensisijainen vastuu tietosuojalakien noudatuksesta.
  • "Tietosuojaviranomainen" tarkoittaa itsenäistä julkista viranomaista, jonka laillinen tehtävä on valvoa sovellettavien tietosuojalakien noudattamista.
  • "ETA" tarkoittaa Euroopan talousaluetta.
  • "Henkilötiedot" tarkoittavat tietoja, jotka koskevat ketä tahansa yksilöä tai joista yksilö on suoraan tai epäsuorasti tunnistettavissa, erityisesti viittauksella tunnistustietoihin, kuten nimi, henkilötunnus, sijaintitiedot, verkkotunnistin tai yksi tai useampi kyseisen yksilön määrätty fyysinen, fysiologinen, geneettinen, henkinen, taloudellinen, kulttuurillinen tai sosiaalinen identiteetti.
  • "Käsittely", "käsitteleminen" tai "käsitelty" tarkoittaa kaikkea henkilötiedoille suoritettuja toimenpiteitä joko automaattisesti tai muulla tavoin, kuten keräys, kirjaaminen, organisoiminen, jäsenteleminen, säilyttäminen, muokkaaminen tai muuntaminen, noutaminen, konsultointi, käyttäminen, paljastus lähettämällä, levittämällä tai tekemällä muulla tavoin käytettäväksi linjaaminen tai yhdisteleminen, rajoittaminen, poistaminen tai tuhoaminen.
  • "Käsittelijä" tarkoittaa henkilöä tai entiteettiä, joka käsittelee henkilötietoja kontrollerin puolesta (muu kuin kontrollerin työntekijä).
  • "Profilointi" tarkoittaa kaikkia henkilötietojen automatisoituja käsittelyitä, jotka koostuvat henkilötietojen käytöstä luonnollisen henkilön henkilökohtaisten aspektien arvioimiseen, erityisesti henkilön työsuoriutumiseen, taloudelliseen tilanteeseen, terveyteen, henkilökohtaisiin mieltymyksiin, etuihin, luotettavuuteen, käyttäytymiseen, sijaintiin tai liikkumisiin liittyvää analysointia tai ennustamista.
  • "Merkitykselliset henkilötiedot" tarkoittavat henkilötietoja suhteessa asemaamme kontrollerina.
  • "Arkaluonteiset henkilötiedot" tarkoittavat henkilötietoja, jotka koskevat rotua tai etnisyyttä, poliittisia mielipiteitä, uskonnollisia tai filosofisia uskomuksia, ammattiliittojen jäsenyyttä, fyysistä tai henkistä terveyttä, sukupuolielämää, kaikkia todellisia tai väitettyjä rikoksia tai rangaistuksia, sosiaaliturvatunnusta tai muita tietoja, joita pidetään arkaluonteisina sovellettavan lain mukaisesti.
  • "Mallisopimuslausekkeet" tarkoittavat Euroopan komission tai tietosuojaviranomaisen vahvistamia ja Euroopan komission hyväksymiä mallisiirtolausekkeita.
  • "Sivusto" tarkoittaa mitä tahansa verkkosivustoa, jota pyöritämme tai ylläpidämme tai jota pyöritetään ja ylläpidetään puolestamme.