Valitse oikea keittiöallas ja keittiöhana

Keittiöallas on keskeinen työpiste keittiössäsi. Saat vinkkejä tarpeisiisi sopivan keittiöaltaan ja vastaavan keittiöhanan valintaan.

Corestone | HTH
Nordic Spirit | HTH Scandinavian Classic | HTH

Valitse keittiön pesuallas, joka kestää jokapäiväistä elämää

Keittiöaltaan pitää kestää kaikkea. Mieti vain kuinka monta kertaa päivässä peset kädet, teet ruokaa, huuhtelet vihanneksia tai täytät vettä kattiloihin. Siksi pesualtaan on oltava kestävä ja helppo puhdistaa.

Kolme yleisimmin käytettyä keittiöallasmateriaalia ovat:

Ruostumaton teräs: Klassinen, hygieeninen, helposti puhdistettava ja kestävä valinta, joka sopii useimpiin työtasoihin ja keittiöihin.

Valettu graniitti: Kova ja kestävä materiaali, saatavana useissa väreissä, jotka antavat keittiölle modernin ja persoonallisen ilmeen. Se on myös helppohoitoinen.

Keraaminen posliini: Sen lisäksi, että posliini on esteettisesti tyylikästä, se on naarmuuntumaton, kuumuutta kestävä ja helppohoitoinen.

Lue lisää materiaalivalinnasta

KUINKA ISO KEITTIÖALTAAN PITÄISI OLLA?

Valitettavasti ei ole yksiselitteistä vastausta kysymykseen, kuinka suuri keittiöaltaan pitäisi olla. Se riippuu useista asioista.

Jos sinulla on pieni keittiö ja vain vähän pöytätilaa, on hyvä valita pieni pesuallas. Pöytätila on keittiössä yhtä merkittävä kuin pesuallas.

Toinen vinkki on tarkastella kaappia, johon allas asennetaan. Jos se on 50 cm leveä, et voi valita 60 cm leveää allasta ilman ongelmia.

Yksi vai kaksi allasta?

Keittiöallas on keittiön keskipiste, ja sen on vastattava tarpeitasi. Mieti, miten pesuallasta käytetään. Pidätkö enemmän yhdestä suuresta pesualtaasta vai kaksoisaltaasta?

Yhden pesualtaan etuna on, että siinä on tilaa tiskata suuret pellit ja padat. Toisaalta kaksoisallas antaa sinun tehdä useita asioita kerralla.

Katso valikoima kuvastosta "Etusarjat ja tarvikkeet"

PÄIVITTÄINEN PUHDISTUS PITÄÄ PESUALTAAN SIISTINÄ

Useimmat keittiöaltaat voidaan puhdistaa pesuharjalla, astianpesuaineella ja vedellä, jota seuraa nopea pyyhintä.

Jos asut alueella, jossa vesi on kovaa ja sisältää paljon kalkkia, joissakin tapauksissa keittiöaltaassa voi esiintyä värimuutoksia kalkkikerrostumien vuoksi. Tämän välttämiseksi käytä tavallista kalkinpoistoainetta ja puhdista pehmeällä sienellä. 

Näin valitset oikean keittiöhanan

Keittiöhanalle asetetaan suuret vaatimukset. Sen pitäisi olla sekä käytännöllinen että tehdä työnkulustasi helppoa, samalla sen on oltava upean näköinen, ja sovittava altaaseen ja keittiön sisustukseen.

Ennen kuin valitset keittiöhanan, harkitse:
- Kuinka paljon vapaata tila tarvitset hanan alla suurille kattiloille jne.?
- Tarvitseeko hanasi suuren kääntösäteen, jotta yllät kaikkialle, vai haluatko mieluummin ulosvedettävän suihkun?
- Haluatko käyttää hanaa yhdellä tai kahdella kahvalla? Vai pitäisikö sen olla elektroninen?

Pesualtaan materiaalit

Quooker | HTH
Stockholm | HTH Kitchen sink and tap | HTH

Klassinen vai messinkiä?

Useimmat keittiöhanat on valmistettu messingistä ja päällystetty kiiltävällä tai harjatulla kromilla tai ruostumattomalla teräksellä. Se on klassinen ja ajaton valinta, joka sopii useimmille keittiöille.

Jos haluat keittiösi erottuvan, voit valita messinkihanan ja messinkialtaan, jotka antavat keittiölle modernin ja ylellisen ilmeen.

Pesualtaan materiaalit

Focus | HTH
Tendens | HTH Scandinavian Classic | HTH

Mustat elementit keittiödesignissä

Mustista hanoista ja altaista on tullut suosittuja teollisen keittiötyylin täydentämiseksi.

Mustien hanojen ja altaiden etuna on myös se, että ne sointuvat mustiin kodinkoneisiin ja muodostavat siten upean kokonaisuuden.

Katso materiaalit ja värit

Hae apua valintaan

Jos et ole varma, mikä keittiöallas ja -hana
sinun kannattaisi valita, tule käymään
lähimmässä HTH-myymälässä.

Keittiöasiantuntijoillamme on yleiskuva kaikista
mahdollisuuksia, ja auttavat mielellään sinua
löytämään oikean ratkaisun.