HTH:n Keittiöremontti opas

Keittiö on huone, jossa vietämme paljon aikaa. Se on paikka, joka on avoinna kaiken aikaa 24 tuntia vuorokaudessa eri ihmisille ja erilaisille tarpeille kotikokista lounasaikaan, pienten lasten välipala-aikaan sekä yökukkujille iltamyöhään asti. Keittiö on elämäsi ja kotisi tärkein huone, jossa kaikkien tulee tuntea olonsa hyväksi.

Viihtyisässä keittiössä on ilo kokata ja viettää aikaa perheen sekä ystävien kesken. Keittiöremonttiin kannattaakin panostaa, sillä se on yksi kodin suurimmista muutoksista, jolla voit vaikuttaa suuresti paitsi asunnon viihtyvyyteen, myös sen arvoon. Keittiöremonttiin liittyy myös paljon kysymyksiä, joihin voi joskus tuntua hankalalta saada vastauksia. Keräsimme keittiöremontin eri vaiheet pieneksi oppaaksi, josta saat helposti tietoa keittiöremonttiin liittyvissä kysymyksissä.

1. Mieti mitä keittiöösi tarvitset

Keittiöremontin suunnittelu kannattaa aloittaa miettimällä mitä todella tarvitset keittiöösi. Remontti ideoita kannattaa haeskella paitsi sisustus- ja remontointilehdistä, myös vierailemalla keittiöliikkeissä sekä tarkastelemalla ystävien ja sukulaisten keittiöitä sillä silmällä. Pohdi myös tarpeitasi; montaako henkeä keittiösi tulee palvella päivittäin ja tarvitsetko keittiöösi lisäneliöitä, vai riittääkö tila sellaisenaan. Ideoita, pohjapiirustuksia ja karkeita hahmotteluja kannattaa tallentaa leikekirjaan koneelle tai tulostaa keittiöntoimittajalla vierailua varten. Keittiöremontin suunnittelun alussa kannattaa myös pohtia, minkälaisesta keittiöstä pidät. Mieti mitä keittiöstäsi tulee ehdottomasti löytyä ja minkä mallinen ja mistä materiaaleista valmistettu keittiö on juuri sinun makuusi. Onko esim. avokeittiö mieleesi tai pidätkö erityisesti integroiduista kodinkoneista.

2. Mittaa keittiösi

Jollet et omista valmista pohjapiirustusta keittiöstäsi, tee sellainen itse. Mittaa keittiösi tilat ja merkitse suunnitelmaan vesi- ja viemäripisteet sekä sähköpistorasiat. Kirjaa ylös myös ihanteellinen korkeus työskentelytilallesi. Mittauksen ei tarvitse olla millimetrin tarkka saati lopullinen, mutta sen tulisi olla riittävän tarkka pystyäkseen toimimaan suunnittelun tukena.

3. Määritä budjettisi

Toiveiden ja mittauksen jälkeen on aika tunnustaa tosiasiat ja miettiä mihin eurot riittää; olisihan upouudessa keittiössä myös mukava syödä. Määritä budjettisi tai mieti ainakin yläraja, jota et voi ylittää. Ihanteellisessa tapauksessa keittiön budjetti määräytyy tarpeiden mukaan, mutta jos se on rajattu, mieti mitkä asiat ovat sinulle kaikista tärkeimmät, ja mistä taas voisit kuvitella tarpeen tullen tinkiväsi.

4. Suunnittele keittiösi yleisilme

Mittaamisen ja budjetin määrittämisen jälkeen on aika suunnitella keittiön yleisilme. Tätä vaihetta varten tarvitset aiemmissa vaiheissa keräämäsi kuvat, pohjapiirustukset ja mitat. Keittiön designin suunnittelussa pääpainon tulisi olla kodinkoneiden, kaappien ja tilankäytön suunnittelussa. Väreihin ja keittiön materiaaleihin ehtii pureutua seuraavassa vaiheessa.

5. Päätä keittiösi materiaalit ja värit

Kun olet saanut valmiiksi keittiön tilasuunnittelun sekä kodinkoneiden valinnan ja paikat, on aika pohtia keittiön materiaaleja ja värejä. Kenties olet jo löytänyt oman keittiötyylisi, ja tiedät minkälainen keittiö miellyttää sisustussilmääsi. Jos kuitenkin vielä mietit tulisiko keittiösi olla maalaisromanttinen, pelkistetty vai kenties moderni, kannattaa tutustua HTH:n keittiömalleihin. Niistä saa helposti yleiskuvan keittiön tyyleistä.Myös keittiön värien harkintaan kannattaa panostaa. Tutustumalla HTH:n keittiögalleriaan voit saada ideoita ja ajattelemisen aihetta siitä kuinka eriväriset keittiön pinnat ja seinät soveltuvat yhteen. Jos esimerkiksi pidät hillityn värisestä keittiöstä, mutta haluaisit rikkoa pintaa jotenkin, kannattaa harkita räikeän väristä keittiön välitilaa. HTH:n keittiökaappien, kettiön kaappien ovien sekä keittiön työtasojen ja välitilojen väreistä ja materiaaleista saat enemmän tietoa HTH:n keittiön materiaalit osiosta.

6. Valitse remonttikumppanisi

Kun suunnitelma on hiottu valmiiksi perheen ja ammattilaisten kesken on aika kääriä hihat ja ryhtyä toimeen. Jos kyseessä on vain keittiön pintaremontti, voi sen usein hoitaa itsekin. Sitä vastoin isompiin keittiöremontteihin kannattaa lähes poikkeuksetta palkata ammattilainen, sillä heillä on paitsi remonttiin vaadittava ammattitaito ja kokemus, myös turvanaan takuu yllätyksien varalle.Remonttikumppaniksi kannattaa valita keittiötoimittaja, joka huolehtii mahdollisimman suuresta remontointi kokonaisuudesta. Tällöin lopullinen hinta on paremmin ja selvemmin tiedossa, ja sinun ei tarvitse nähdä vaivaa monien eri kumppanien etsimiseksi ja palkkaamiseksi.Yleensä kumppaniksi kannattaa valita rekisteröity yritys, sillä silloin voit saada työstä kotitalous vähennyksen verotuksessa. Rekisteröidyn yrityksen kanssa paperityö ja vastuut ovat myös yksinkertaisemmat sillä palkattaessa yksityishenkilö, tulee sinun itse huolehtia vakuutuksista, tuloveron perinnästä ja sosiaaliturvamaksuista. Muista myös tehdä remontistasi kirjallinen työ- ja materiaalintoimitus sopimus.

HTH – Luotettava keittiöremontti kumpaani

Apunasi keittiöremontissa ovat myös HTH:n asiantuntijat ja keittiösuunnittelijat. Keittiösuunnittelija voi myös tulla kotiisi ottamaan keittiön mitat ja suunnittelemaan uutta keittiötäsi yhdessä kanssasi. Koska haluamme, että voit täysin huoletta aloittaa keittiöremonttisi kanssamme, tarjoamme keittiöillemme takuun aina 25 vuoteen saakka. HTH keittiöremontoijan opas auttaa sinua luomaan uuden toiveittesi mukaisen keittiön. Alta löytyvistä linkeistä voit tutustua vielä entistäkin tarkemmin kuhunkin keittiön remontoinnin vaiheeseen.