HTH:n upeat yksityiskohdat ja korkea laatu

Keittiöremontti hinta

Keittiöremontin hinta muodostuu monista eri tekijöistä. Luonnollisesti suuren keittiön remontointi on kalliimpaa kuin pienen, mutta hintaan vaikuttaa myös lukuisat muut tekijät. Mikäli keittiöremontti ei käsitä keittiöhuoneen pintojen uusimista, nyrkkisääntönä keittiöremontin kustannukset jakautuvat suunnilleen seuraavasti: Keittiökalusteet 50 %, Kodinkoneet 25 % työkustannukset 25 %. Seuraavassa HTH:n kokoama listaus näistä ja muista keittiöremontin lopulliseen hintaan vaikuttavista tekijöistä.

Keittiön koko ja ikä

Suurempi keittiö vaatii enemmän kalusteita sekä monesti useampia ja suurempia kodinkoneita. Nämä voivat nostaa keittiöremontin hintaa suhteellisen paljon. Keittiön koon lisäksi keittiöremontin hintaan vaikuttaa paljon keittiön ja koko asunnon ikä. Vanhassa keittiössä joudutaan usein uusimaan seiniä, lattioita, laipiota sekä ikkunoita, sillä uudet kalusteet ja kodinkoneet tuovat huoneen pintojen iän selvemmin näkyviin.

Kodinkoneet

Kodinkoneiden osuus keittiöremontin kokonaiskustannuksista on merkittävä, varsinkin jos halutaan käyttää integroituja koneita. Kodinkoneet voi toki hankkia edullisemmin käytettynäkin, mutta kannattaa miettiä miltä käytetyt kodinkoneet näyttävät uusien pintojen ja kalusteiden rinnalla. Lisäksi käytetyillä kodinkoneilla ei saata olla enää takuuta jäljellä, ja rikkoutuessa niiden vaihtaminen voi tulla kalliiksi. Uusilla kodinkoneilla on sitä vastoin aina takuu, ja ne ovat usein myös vanhoja laadukkaampia, energiatehokkaampia sekä pitkäikäisempiä.

Keittiön kalusteet

Keittiökalusteet ovat usein keittiöremontin suurin kuluerä. Kalusteista remontin kokonaishintaan vaikuttaa eniten keittiön työtasot, sillä niiden välillä voi olla merkittäviä hintaeroja. Esimerkiksi kivitasot ovat muita tasoja kalliimpia sekä hankkia että asentaa.

Keittiökalusteiden kohdalla toinen merkittävä kuluerä on vetolaatikostojen määrä. Useissa vanhoissa keittiöissä saattaa olla vain paria laatikkoa, mutta nykyisin vetolaatikostoja halutaan asentaa helpon käytettävyytensä johdosta keittiöön useita. Laadukkaat ja kestävät laatikostomekanismit ovat kuitenkin yllättävän kalliita, ja muodostavat merkittäviä eroja keittiöremontin kustannuksiin.

Keittiön kaapit vaikuttavat lopulliseen keittiöremontin hintaan lähinnä vain sitä kautta kuinka monta niitä halutaan asentaa. Kaappien materiaalit eivät usein ole muihin keittiökalusteiden osiin verrattuna arvokkaita, mutta kustannuksia aiheutuu kaappien asennuksesta. Samoin keittiökaappien ovet, keittiön vetimet ja välitila vaikuttavat remontin kustannuksiin vähemmän kuin yleisesti luullaan. Siksipä näiden kohdalla ei kannata säästää, vaan valita itselle mieluisimmat materiaalit ja värit, koska erot hinnassa ovat pieniä verrattuna remontin kokonaiskustannuksiin.

Työkustannukset

Keittiön kalusteiden ja kodinkoneiden asennus muodostaa noin 25 % keittiöremontin kokonaiskustannuksista. Tekemällä asennukset itse, voi toki tämän osan säästää osittain tai kokonaan, mutta silloin kannattaa ottaa huomioon kattaako vakuutus vahingot, mikäli jotain sattuu menemään pieleen. Luotettavaa vakuutettua ulkopuolista toimittajaa käytettäessä tätä huolta sitä vastoin ei ole. Myös omalle työlleen kannattanee laskea jokin hinta, eikä monilla ole kiinnostusta saati ammattitaitoa kattaviin keittiöremontteihin. Lisäksi ammattilaisia joutuu usein käyttämään ainakin luvanvaraisissa LVI töissä.

HTH – Edullinen ja laadukas keittiötoimittaja

HTH:n keittiöt ovat sekä edullisia että laadukkaita. Olemme myös varmoja niiden toimivuudesta ja pitkäikäisyydestä, josta syystä myönnämme kaapeille, työtasoille sekä vetimille 5 vuoden takuun sekä laatikoiden kyljille ja kiskoille sekä saranoille ja lankaosille 25 vuoden takuun.

Meiltä löydät keittiön joka tilaan ja budjettiin. Voit sopia tapaamisen lähimpään liikkeeseemme tai kutsua keittiöammattilaisen kotiisi keskustelemaan vaihtoehdoista ja mittaamaan keittiösi.