7 tilavinkkiä pieneen keittiöön

Kun keittiössä on vähän neliöitä, jokainen soppi on hyödynnettävä mahdollisimman hyvin. Tarjolla on monia ratkaisuja, joiden avulla keittiötilan voi käyttää optimaalisesti hyväksi. Olemme pyytäneet myymälöidemme sisustussuunnittelijoita kertomaan kaikkein parhaat vinkkinsä, joiden avulla saat uudesta keittiöstäsi mahdollisimman paljon irti.

Hyödynnä huoneen korkeus. Valitse esimerkiksi erikoiskorkeat yläkaapit tai asenna kahdet yläkaapit päällekkäin. Saat siten lisää säilytystilaa ja voit hyödyntää seinätilan, joka muuten jäisi käyttämättä. Voit säilyttää yläkaapeissa harvemmin tarvitsemiasi esineitä ja tavaroita.

Ylös avautuvin ovin varustetut matalat yläkaapit ovat käytännöllisiä, jos keittiön tavaroita halutaan säilyttää erillisissä yksiköissä. Voit valita esimerkiksi kolme matalaa kaappia yhden ison tilalle. Samalla ne tuovat keittiöön ripauksen uniikkia tyylikkyyttä.

Kompakti keittiö voi syntyä ratkaisusta, jossa yhdelle seinälle kootaan kaikki keittiökalusteet: kaapit, työtasot ja kodinkoneet. Yleisvaikutelma on puhdaslinjainen ja rauhallinen ja keittiö näyttää suuremmalta. Ratkaisu on ihanteellinen ahtaissa tiloissa, mutta voi toimia yhtä hyvin myös isommassa huoneessa.

Kokonaan ulosvedettävistä laatikoista myös laatikon takaosassa olevat tavarat löytyvät helposti. Laatikoiden avulla on myös helppo pitää säilytettävät tavarat järjestyksessä. Myös komeroihin on saatavana kokonaan ulosvedettäviä ratkaisuja.

Pintojen värit eivät vaikuta vain keittiön esteettiseen ilmeeseen, vaan myös tilan tunteeseen. Vaaleat pinnat saavat pienen huoneen tuntumaan suuremmalta, ja niihin voidaan luoda kontrastia ja tasapainoa tummilla elementeillä. Kapea keittiö esimerkiksi vaikuttaa leveämmältä, jos tummat elementit sijoitetaan huoneen perälle.

Sokkelilaatikoiden avulla saat myös kätevästi lisää säilytystilaa. Ne ovat erinomaisen tilavia ja niitä mahtuu keittiöön useampiakin.

Pienessä keittiössä on tehtävä tiettyjä priorisointeja ja kompromisseja. Esimerkiksi allas muodostaa yhden työpisteen. Liian pieni allas voi haitata työskentelyä, ja sen ympärille roiskuvaa vettä saattaa joutua koko ajan kuivaamaan.

Valitse keittiöösi omassa käytössäsi parhaiten toimiva sisustus. Olipa keittiö minkä kokoinen tai muotoinen tahansa, voit toteuttaa unelmasi nerokkaiden ratkaisujen avulla