Suunnittele ruokailutila kahdelle

Pieneen keittiöön voi olla vaikeaa saada mahtumaan ruokapöytää ja -tuoleja. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Käyttämällä hieman mielikuvitusta pieneenkin keittiöön voidaan sisustaa ruokailutila kahdelle henkilölle, yhdeksässä tapauksessa kymmenestä. Se edellyttää tietenkin muutamia kompromisseja, mutta aamupalan nauttiminen keittiössä on niiden arvoista.

Ajattele sisustuksessa seuraavaa

Saat lisää säilytystilaa sijoittamalla kaappeja seinälle kattoon saakka. Saat näin lattianeliöt tehokkaasi käyttöön etkä joudu uhraamaan niitä kaapeille. Voit ehkä myös valita kapeamman työtason – sen ei tarvitse olla kaikkialla 60 cm:n syvyinen toimiakseen kunnolla.

Saat lisää lattiatilaa myös kokoamalla kaikki kaapit yhdelle seinälle. Pitkulaisessa keittiössä kahden hengen ruokailutila voidaan tällöin sijoittaa toiselle seinälle, ja jos keittiö on hyvin kapea, toiselle seinälle voi kiinnittää alas laskettavan pöytätason.

Mieti vaihtoehtoja

Jos keittiökaapit asennetaan vain yhdelle tai kahdelle seinälle ruokailutilan vuoksi, kaappi- ja laatikkotilaa voi olla sen jälkeen entistä vähemmän. Siihen on kuitenkin olemassa ratkaisuja. Voit esimerkiksi ripustaa padat ja kattilat tankoon tyhjälle seinälle tai asentaa hyllyjä usein käyttämillesi tavaroille. Ratkaisu luo kodikkuutta ja tavarat ovat helposti esillä ja ulottuvilla. Voit asentaa hyllyjä myös keittiössä mahdollisesti oleviin syvennyksiin tai valita kahden tuolin sijaan pienen säilytystilalla varustetun penkin.