Keittiön työtasot

Varaa tarpeeksi aikaa keittiöösi parhaiten sopivan työtason valitsemiseen. Ei kannata valita liian arkaa tasoa, jos et halua käyttää aikaa tason kunnossapitoon. Seuraavassa on lisätietoja tavallisimmista työtasoistamme.

Öljytyt massiivipuiset työtasot

Massiivinen puu on suosittu työtasojen materiaali. Varsinkin öljytyt pinnat ovat kauniita. Pyökki, saarni ja vaahtera käsitellään yleensä valkoisella öljyllä, kun taas kirsikkapuu, tiikki ja pähkinäpuu käsitellään puun luonnollista hohdetta korostavalla värittömällä öljyllä. Öljyllä huolellisesti kyllästetty työtaso hylkii vettä. Puu on elävä materiaali, joka voi muuttaa muotoaan kosteuden ja lämmön vaikutuksesta. Siksi työtasolle on asennettaessa jätettävä liikkumavaraa.

Ominaisuudet:
Öljy tuo esiin puun hohteen ja kuvioinnin sekä tekee pinnan vettähylkiväksi. Viillot ja naarmut voidaan hioa pois, minkä jälkeen pinta käsitellään uudelleen.

Huomaa:
Puinen työtaso vaatii kunnossapitoa ja säännöllistä öljyämistä. Se ei kestä pesuaineita eikä happoja eikä myöskään kuumia keittoastioita.

Laminaattitasot

Ominaisuudet:
Laminaattitasoja on saatavana lukuisia eri värejä ja kuviointeja. Ne kestävät vettä ja lähes kaikkia puhdistusaineita. Ne ovat edullisia, kestäviä ja vaativat vain tavallista kunnossapitoa.

Huomaa:
Kova kuumuus voi muuttaa laminaattipinnan väriä.

Ruostumaton teräksinen työtaso

Terästasot ovat tavallisia suurissa ammattikeittiöissä, mutta niitä käytetään usein myös kodeissa. Ne ovat erityisen käytännöllisiä silloin, kun työtaso ja allas liittyvät saumattomasti toisiinsa, jolloin liitoskohtiin helposti kerääntyy likaa. Terästasot kestävät jonkin verran kuumuutta.

Ominaisuudet:
Teräksiset työtasot ovat hygieenisiä, koska ne on helppo puhdistaa ja pitää kunnossa. Samalla ne ovat myös erittäin kestäviä.

Huomaa:
Näiden työtasojen pinta tuntuu viileältä, ja ne naarmuuntuvat helposti. Kolhuja voi olla vaikea korjata.

Graniittitasot

Graniittityötaso on keittiössä tyylikäs, ylellinen ja huoltovapaa, mutta samalla hieman arka. Jos tarvitset myös kaakeleita tai esimerkiksi hyllyjä, ne on hyvä tilata kaikki samalla kerralla. Näin voit varmistaa rakenteen ja värin yhteensopivuuden.

Ominaisuudet:
Graniittitasot kestävät sekä kuumaa että kylmää – mutta eivät korkeita lämpötiloja. Sileä pinta soveltuu erityisesti taikinan vaivaamiseen. Graniittisia työtasoja on saatavana useita eri vahvuuksia ja värejä.

Huomaa:
Graniittitasot ovat herkkiä kalkkitahroille. Reunat ovat arkoja kolhuille, ja asennettaessa tasot ovat raskaita käsitellä. Graniitti on luonnonmateriaali, joten siinä voi esiintyä värivaihteluja.

Toimitusaika:
Jos valitset graniittitason, sen toimitus tapahtuu samanaikaisesti kalustetoimituksen yhteydessä tai kahdessa vaiheessa kun keittiö on asennettu. Kun keittiö on asennettu, voit työtason muotoilun niin vaatiessa teettää siitä ensin sabluunan, jolloin varsinainen työtaso leikataan mallin mukaisesti, jolloin voit varmistua sen sopivuudesta. Toimitusaika on yleensä 2-3 viikkoa mallin lähettämisestä siihen, kunnes mittatilauksena tehty työtaso on valmis asennettavaksi keittiöön. Joskus toimitusaika voi olla pidempikin, joten kysy tarkempia tietoja lähimmästä HTH-myymälästä.

Corian® keittiön tasot

Corian® on tyylikäs tasakoosteinen komposiittimateriaali, joka on poikkeuksellisen kestävää. Se sopii erityisesti sinulle, joka haluat keittiöösi yksilöllisesti muotoillun designtyötason.

Ominaisuudet:
Corian®-tasoja on saatavana monia eri värejä ja malleja. Sitä on helppo huoltaa, ja se kestää hyvin vettä, kaikkia puhdistusaineita ja lämpöä, mutta ei liian korkeita lämpötiloja.

Huomaa:
Corian® on melko kallis materiaali. Nämä työtasot kestävät jopa 100 asteen lämpöä.

Toimitusaika:
Jos valitset Coriantason, sen toimitus tapahtuu samanaikaisesti kalustetoimituksen yhteydessä tai kahdessa vaiheessa kun keittiö on asennettu. Kun keittiö on asennettu, voit työtason muotoilun niin vaatiessa teettää siitä ensin sabluunan, jolloin varsinainen työtaso leikataan mallin mukaisesti. Näin voit varmistua sen sopivuudesta. Toimitusaika on yleensä 2-3 viikkoa mallin lähettämisestä siihen, kunnes mittatilauksena tehty työtaso on valmis asennettavaksi keittiöön. Joskus toimitusaika voi olla pidempikin, joten kysy tarkempia tietoja lähimmästä HTH-myymälästä.

Keittiön työtaso - Takuu

Me HTH:lla olemme varmoja tasojemme kestävyydestä. Siksi myönnämme keittiön työtasoillemme 5 vuoden takuun.

Keittiön välitila - Keittiökalusteet - HTH-keittio.fi

Ovien ja etulevyjen valinta

Keittiönkaappien ovilla ja etulevyillä on suuri merkitys keittiön tyylin ja toimivuuden kannalta. Napsauta tästä ja lue eri ovi- ja etulevytyyppeihin liittyviä vinkkejä.

Unelmakeittiö, jossa on käytännöllinen keittiösaareke

Kaappien ja vetimien valinta

Keittiön kaappeja ja vetimiä on saatavana eri materiaaleilla, kokoina ja väreinä. Napsauta tästä ja lue keittiön kaappeihin ja vetimiin liittyviä vinkkejä.