Keittiön valaisimet

Keittiön toimivuuden kannalta on tärkeää valita keittiöön oikeanlaiset valaisimet. Toivomme, että tämä opas auttaa sinua saamaan enemmän irti keittiöstäsi.


KOLMENLAISIA KEITTIÖN VALAISIMIA

Valaistus ei luultavasti ole ensimmäinen asia mielessäsi, kun haaveilet uudesta keittiöstä. Siitä huolimatta valaistusta kannattaa miettiä alusta alkaen, koska sillä on suuri vaikutus keittiön yleiseen ilmapiiriin.

Nyrkkisääntönä on, että sinun on otettava huomioon kolme erilaista valoa:

Yleisvalo | Työvalo | Tunnelmavalo

Lue lisää ja tutustu keittiövalaistuksen kolmeen tyyppiin.

Yleisvalo

Keittiön yleisvalo varmistaa, että keittiön jokainen nurkka on valaistu. Se on käytännöllinen valaisin, joka on tyypillisesti asennettu kattoon ja tarjoaa hyvän perusvalaistuksen.

Hyvän kattovalon avulla näet paremmin, mitä sinulla on kaapeissa ja laatikoissa, ja se auttaa myös sinua näkemään lian siivotessasi.

Työvalo

Hyvä työvalo on välttämätön, kun työskentelet keittiössä. Sen on oltava kirkas ja siinä on oltava oikea sävy, jotta kaikki yksityiskohdat näkyvät.

Usein työvalo asetetaan yläkaappien alle LED-spottien tai valolistojen muodossa. Valolistat voidaan integroida yläkaappiin, jolloin ne toimivat sekä valonlähteenä että vetimenä, tai ne voivat olla nauhana yläkaapin pohjassa.

Riippuvalaisimet antavat myös hyvän työvalon, kun ne sijoitetaan suoraan työtason yläpuolelle. Voit varustaa valaisimet himmentimillä ja muuttaa työvalon tunnelmavaloksi.

Tunnelmavalo

Pehmeä tunnelmavalo lisää keittiöön kodikkuutta ja persoonallisuutta, ja se voidaan toteuttaa useilla tavoilla.

Jos sinulla on pieni keittiö, voit muuttaa työvalot miellyttäväksi tunnelmavaloksi himmentimillä. Jos tilaa on enemmän, tunnelmavalona voi olla useita pieniä valaisimia nurkassa tai tyylikäs jalkalamppu.

Vapauta luovuutesi valitessasi tunnelmavaloja keittiöön.

Kitchen light | HTH
Focus | HTH Nordic Spirit Nature Oak | HTH

Ajattele valaistusta alusta alkaen

Optimaalisen keittiövalaistuksen toteuttamiseksi valonlähteet on otettava huomioon sisustuksessa alusta alkaen.

Varaa ilmainen suunnittelutapaaminen ja saat neuvoja valaistukseen, kun suunnittelemme uuden keittiösi.

Varaa ilmainen neuvonta

Keittiön LED-valot

Keittiön LED-valot tarjoavat miellyttävän valon ja suuren taloudellisen edun.

Kun valitset keittiöön LED-valot, sähkönkulutus on huomattavasti pienempi kuin jos valitset niin kutsutut esteettiset hehkulamput. Se voi nopeasti vaikuttaa sähkölaskuusi, kun keittiön valaistus muodostuu useista valaisimista.

Toinen LED-lamppujen etu on, että ne ovat kestävämpiä – ja niistä on saatavana useita eri väriversioita, joten saat keittiöösi haluamasi lämpimän tai viileän valon.

Valon värilämpötila

Keittiövalaistusta valittaessa on tärkeää, että kiinnität huomiota haluamaasi värilämpötilaan. Tämä johtuu siitä, että värilämpötila on keittiön tärkein mielialatekijä. Siksi sinun tulisi valita värilämpötila sen mukaan, mihin valoa käytetään.

Käytännöllisen valon lämpötila
Jos valoa käytetään käytännön työhön, siihen sopii parhaiten neutraali valkoinen väri, 3500-4000 K.

Tunnelmavalon lämpötila
Jos valoa käytetään viihtymiseen, kannattaa käyttää lämmintä valkoista väriä, 2600-2900 K.

Ota valo hallintaan
Kun valitset LED-spotit Multi White -toiminnolla, voit luoda juuri oikean ilmapiirin keittiöön sävyä ja kirkkautta vaihtamalla. Voit korvata kirkkaan valkoisen työvalon lämpimällä keltaisella tunnelmavalolla puhelimesi sovelluksella.

Next Hvid | HTH GO
VH-7 Kitchen Harmony Dark | HTH

Löydä inspiraatiota keittiön valaistukseen

Keittiövalaistuksella ei ole nykyään juuri mitään rajoituksia. Ole luova ja tutustu perusteellisesti siihen, millainen valo vastaa tarpeitasi.

Etkö ole vieläkään varma, millainen keittiövalaistuksesi pitäisi olla?

Käy paikallisessa HTH-myymälässäsi ja hae inspiraatiota.

Löydä HTH-myymäläsi