KYLPYHUONEEN PESUALLAS

Kylpyhuoneen pesuallas on ehdottoman keskeisessä roolissa toiminnallisessa kylpyhuoneessa, mutta pesuallas on myös tärkeä pala kylpyhuoneen esteettisestä ilmaisua. Pitäisikö sen olla neliömäinen, integroitu vai emaloitu? Lue pesualtaan valintaoppaamme täällä.

Sense | HTH

Valitse oikea kylpyhuoneen pesuallas

Mahdollisuuksia on monia uutta pesuallasta valittaessa. Sinun on muun muassa päätettävä:

- Muoto ja koko
- Materiaali ja väri
- Ylivuoto, hanareikä ja alatulppa
- Asennustapa
- Huolto

Oletko epävarma muista kylpyhuonemateriaaleista? Lue niistä kylpyhuoneen materiaalien yleiskatsauksesta.

Harmony Dark | HTH

Kylpyhuonealtaan muoto

Pesuallas auttaa määrittämään kylpyhuoneesi tyylin. Pyöreä pesuallas saa kaiken näyttämään pehmeältä ja romanttiselta. Neliö tekee tyylistä minimalistisemman ja terävämmän. Hyvä kompromissi on soikea pesuallas, joka kattaa molemmat ilmaisut.

Katso pesuallasvalikoima kuvastosta.

Stockholm | HTH

Kaksoispesuallas suurelle perheelle

Jos suurella perheellä on vain yksi kylpyhuone, pesualtaan ympärillä voi olla aamulla tungosta. Yhden pitäisi harjata hampaat, kun taas toinen ajaa partaa ja kolmas levittää meikkiä. Jos tunnistat tämän tilanteen ja sisustus sallii, suosittelemme, että hankit kylpyhuoneeseen kaksoispesualtaan.

Pesuallas pieneen kylpyhuoneeseen

Mittasuhteet sopivat parhaiten, kun valitset pienen pesualtaan pieneen kylpyhuoneeseen. Seinälle ripustettu pesuallas tai pöydälle asetettu pesuallas on usein hyvä ratkaisu. Jälkimmäinen on tyypillisesti pienempi pesuallas, joka ei vie tarpeettomasti tilaa. Samalla ratkaisu tarjoaa kätevää säilytystilaa pesualtaan alla.

Pesualtaan materiaalit


Tarjoamme pesualtaita eri materiaaleissa, joista voit valita, mikä sopii parhaiten makuusi ja tarpeisiisi.

Mono | HTH

Posliini

Posliinialtaassa on mukava, kiiltävä pinta ja ajaton ilme, joka sopii täydellisesti sekä romanttiseen että minimalistiseen kylpyhuoneeseen.

Corian®

Corianin®-pesuallas on erittäin kestävä ja vaatii vain vähän huoltoa. Corian® on suljettu materiaali, joka ei tahriinnu ja josta naarmut voidaan hioa pois. Jos valitset tumman Corianin®, huomaa, että kaikki naarmut ovat näkyvämpiä kuin vaaleassa Corianissa®.

Grafalit®

Jos valitset Grafalitin®, saat pesualtaan massiivimateriaalista, joka kestää kemikaaleja ja happamia tuotteita. Tämä tekee Grafalitista® erittäin siivousystävällisen materiaalin. Pinta on hieman kiiltävä, koska materiaaliin lisätään kvartsilasia.

Corestone

Corestone on läpivärjätty komposiittimateriaali, jota on saatavana useissa väreissä. Materiaali on sekä kaunis että kestävä. Corestone-pesualtaat vaativat vain vähän huoltoa, ja naarmut voidaan kiillottaa pois.

 

Emaloitu teräs

Emaloidusta teräksestä valmistettu pesuallas on kevyt, mutta erittäin vahva. Pinta on täysin suljettu ja huokoseton, mikä tekee pesualtaasta sekä hygieenisen että kestävän. Emali tuottaa hieman kiiltävän pinnan, joka tekee pesualtaasta kauniin ja kutsuvan. 

Värin valinta

Valkoinen tai musta pesuallas sopii useimpiin materiaaleihin. Monet suosivat valkoista pesuallasta, joka on helppo pitää puhtaana. Kalkkitahrat ja hammastahnajäämät eivät ole läheskään yhtä näkyviä kuin mustassa tai värillisessä pesualtaassa.

Pohjatulppa ja ylivuoto

Pesualtaalla, jossa ei ole pohjatulppaa, voi olla suunnitteluetuja. Jos kuitenkin haluat täyttää pesualtaan vedellä nopeaa pyykinpesua varten, valitse pesuallas pohjaventtiilillä.

Huomaa, että ylivuotoaukko varmistaa, että pesuallas ei valu yli, jos se on liian täynnä. Tämä estää veden virtaamisen pöydälle ja lattialle. Jos valitset pesualtaan ilman ylivuotoaukkoa, viemärin on oltava suoraan pesualtaan alla.

Hanareiällä tai ilman

Hanan ja pesualtaan on sovittava toisiinsa. Jos valitset pesualtaan, jossa on hanareikä, hanan on sovittava siihen.

Jos valitset pesualtaan ilman hanareikää, muista valita hana, joka sopii pesualtaan korkeuteen.

Lue lisää hanan valinnasta kylpyhuoneeseen.

Altaan asennus


Voit valita erilaisia pesualtaan asennusmenetelmiä. Jokainen vaikuttaa pesualtaan esteettiseen ilmaisuun.

Glat Hvid | HTH

Päälle asennettu pesuallas

Pesualtaan asettaminen pöydän päälle luo yhteyksiä entisaikaan, jolloin juokseva vesi ei ollut itsestäänselvyys. Päälle asennettu pesuallas näyttää upealta, luo melkein veistoksellisen vaikutelman ja antaa mahdollisuuden hyödyntää kaappitilaa paremmin varastointiin.

 

Seinälle ripustettu pesuallas


Erillinen pesuallas antaa täysin minimalistisen vaikutelman, mutta on vähemmän käytännöllinen, jos tarvitset säilytystilaa. Ratkaisu on hyvä pieneen vieraskylpyhuoneeseen tai kylpyhuoneeseen, jossa on tilaa korkeille kaapeille tai muille huonekaluille, joissa on säilytystilaa.

 

Upotettu pesuallas


Upotettu pesuallas asennetaan työtason reikään. Pesuallas on päällekkäin työtason kanssa ja pesualtaan reuna luo siten rajan pesualtaan ja työtason välille.  

Harmony Dark | HTH

Integroitu pesuallas

Pesuallas voidaan integroida kylpyhuonekalusteen työtasoon. Se vie osan kaapin säilytystilasta.  Toisaalta integroitu pesuallas luo tyylikkään ja yksinkertaisen ilmeen, jossa työtaso ja pesuallas sulautuvat yhteen.

Voinko asentaa pesualtaan itse?

Voit vaihtaa pesualtaan itse, jos sinulla on tarvittavat tiedot. Alleliimatun pesualtaan asennus tarkoittaa, että se on asennettava alhaalta ylöspäin. Siksi tarvitaan tarkkuutta, jotta pesuallas ja työtaso sopivat yhteen.

Jos vain pesuallas on vaihdettava kylpyhuoneessa ja edellisen pesualtaan reikä on samankokoinen, voit helposti vaihtaa pesualtaan. Huolehdi siitä, että irrotat viemärin vanhasta pesualtaasta.

Tärkeintä on muistaa asentaa viemäri oikein uuteen pesualtaaseen. Saumaa sitten pesualtaan ympäristö, jotta vettä ei pääse pesualtaan ja työtason väliin.

Lue lisää HTH:n kylpyhuoneista.

Sense | HTH

Pesualtaan kunnossapito

Suosittelemme, että pyyhit pesualtaan joka päivä kalkkikerrostumien välttämiseksi. Muu kunnossapito riippuu pesualtaan materiaalista. Useimmat materiaalit voi helposti hoitaa pesuaineella ja liinalla.  Coriane® ja CoreStone-pesualtaat ja työtasot voit puhdistaa pesuaineella, joka sisältää vähän hankaavia ainesosia.